Deloitte, işletmelerin yapay zeka destekli sanal dünyalar oluşturmasına yardımcı olmak için Sınırsız Gerçekliği başlattı

Deloitte, müşterilerin yapay zeka gibi gelişmekte olan teknolojilerden yararlanarak meta veri deposunun bir parçası olarak ilgi çekici sanal dünyalar oluşturmasına yardımcı olan yeni bir teklif olan Sınırsız Gerçekliği piyasaya sürdü.
“Metaverse” terimi ilk olarak 1992 bilim kurgu romanı Snow Crash’de ortaya çıktı, ancak son yıllarda ilgi hızla arttı. Uzun vadede, meta veri deposunun esasen web’in yeni bir versiyonu olması bekleniyor – gerçek dünyanın unsurlarını bile birleştirebilen birbirine bağlı sanal dünyalar ağı.
Pandemi, herkesin bağlantı kurmanın, çalışmanın, sosyalleşmenin ve sadece yaşamanın yeni yollarını bulmak için mücadele ettiğini gördü. Umuyoruz ki artık endemik aşamaya ulaşıyoruz, ancak kimse gerçekten köşede ne olduğunu bilmiyor. Böyle belirsiz bir dünyada, meta veriye olan ilginin yüksek kalması şaşırtıcı değil.
Deloitte Consulting Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dan Helfrich şunları söyledi:
“Müşterilerimizin sanal dünyalar ve ekonomilerdeki üstel büyümeden yararlanmalarına yardımcı olmak için Deloitte’un Sınırsız Gerçeklik Teklifini ve Dimension10 Studio’yu başlatmaktan heyecan duyuyoruz.
Dijital alemlerin iş dünyasına ve genel olarak topluma fayda sağlaması için büyük bir potansiyel var ve mevcut fiziksel ekonomimizin ekonomisini aşabilecek bağlantılı sanal dünyalara erişim sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.”
Sınırsız Gerçeklik, işletmelere ve paylaşılan sanal deneyimler, fiziksel olarak doğru dijital ikizler, dijital varlıklardan para kazanma, Web3 mimarilerini kullanarak müşterilerle etkileşim ve insanları ve makineleri birleştiren iş yeri modellerini hayal etme ile operasyonlarını nasıl dönüştürebilecekleri konusunda rehberlik sağlar.
Bu hedefe ulaşmak için Deloitte’un müşterilere AI, IoT, blockchain, AR/VR ve 5G dahil olmak üzere bir dizi yeni teknolojide rehberlik sağlaması gerekecek.
Gelişmekte olan teknolojiler, doğaları gereği, genellikle başlangıç yapmak zordur ve işletmeler harika bir deneyim yaratmak için (hepsi değilse de) birkaçını dengelemek zorunda kalabilir.
Sanal ve fiziksel dünyalarda değer yaratmak için yapay zekayı kullanmak
Deloitte, firma profesyonellerinin müşterilerinin yapay zeka destekli meta veri depoları oluşturmasına yardımcı olabileceği sanal ve fiziksel bir inovasyon alanı olan Dimension10 Studio’yu piyasaya sürüyor.
Dimension10 Studio, Omniverse Enterprise’ı güçlendirmek için NVIDIA RTX GPU’lara sahip NVIDIA Sertifikalı Sistemlerin bir teknoloji temeli üzerine kurulmuştur . Deloitte’un yapay zeka, analitik, bulut ve dijital uygulamalarına güç veren şirket içi NVIDIA DGX süper bilgisayarı ile tamamlanacak.
Ağustos 2021’de Deloitte, iş liderlerinin AI’nın sunabileceği değeri anlamalarına yardımcı olmak için “AI Dosyası” nı açıkladı , böylece AI’yı kuruluşlarında ne zaman, nerede ve nasıl dağıtacakları konusunda daha akıllı kararlar alabilirler.
Deloitte tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma , işletmelerin yüzde 74’ünün hala yapay zeka deneme aşamasında olduğunu ve net bir vizyona sahip olmadığını ortaya koydu. Deloitte, Sınırsız Gerçeklik teklifinin müşterilerin sanal bir dünyada AI Dosyasında özetlenen sektörler arası AI kullanım durumlarını keşfetmelerini ve simüle etmelerini sağladığını söylüyor.
Deloitte, yapay zekanın işletmeler için altı temel yolla değer yarattığına inanıyor:
Maliyet azaltma: Düşük değerli ve sıklıkla tekrarlanan görevlerin azaltılması
Yürütme hızı: Sonuçlara ulaşmak için gereken süreyi en aza indirme
Azaltılmış karmaşıklık: Proaktif ve tahmine dayalı analitik aracılığıyla karar vermeyi geliştirme
Dönüştürülmüş katılım: İnsanların teknolojiyle etkileşimini iyileştirme
Desteklenen yenilik: Yenilikçi yeni modellerin etkinleştirilmesi
Güçlendirilmiş güven: Tehditlere karşı güvenliği artırın
Deloitte Risk ve Mali Danışmanlık ABD’li Yapay Zeka eş lideri ve Deloitte & Touche müdürü Irfan Saif, “Yapay zeka benimseme oranları ve olgunluğu sektörler arasında büyük farklılıklar gösterse de, yapay zeka her büyüklükteki işletme için yeni verimlilik ve performans seviyeleri sağlıyor” dedi. LLP.
“Kuruluşlar, yapay zekayı benimsediklerinde ve kuruluşlarında geniş ölçekte dağıttıklarında, yapay zekanın tüm potansiyelini ortaya çıkarma fırsatına sahipler.”